Емблема кафедри ФХОТМ.Перехід на головну сторінку
Кафедра фізико-хімічних основ технології металів
КПІ ім. Ігоря Сікорського
Новини Гостьова книга Форум Чат Дошка пошани Корисні посилання Адреса


Вся сесія у ритмі вальсу

Сесія завжди приходить раптово та зовсім не вчасно. Вона постійно псує новорічні свята або не дає поніжитися на пляжі в гідропарку. Крім цього у голові замість трикратних інтегралів крутяться веселі мелодії улюблених треків, а замість детального вивчення зарозумілого конспекту хочеться танцювати в ритм своїй мелодії. Нажаль, класика жанру передбачає лише десять видів бального танцю, але і шести з них буде досить для успішного складання іспиту.

Повільний вальс – найромантичніший з усього переліку. Це танець англійських моряків, які повільно розхитувались на палубах кораблів для утримання рівноваги. Перші два кроки широкі, коліна підігнуті, на рахунок три все тіло знижується над рівнем погляду екзаменатора. Він ідеально підійде будь-кому, хто наважиться ступити в аудиторію після доброї гулянки з друзями. Доведеться потренуватися над плавністю рухів і координацією кроків, бо повільний вальс виконують не трикутними кроками. А щоб викладач не сумнівався з приводу вашої тверезості, то голову краще тримати, як у позиції партнерки: відхилена ліворуч та піднята догори, щоб жоден аромат елітного напою (а частіше їх суміші) не дістався носа вашого головного глядача. Для професіоналів ще одна порада: погляд має бути розумним, а посмішка – щирою.

Джайв. На відміну від попереднього, цей танець дуже рухливий. В ньому відсутні повільні розхитування, він потребує достатнього фізичного навантаження, злагодженості усіх рухів. Він ідеально підійде при умові швидкого складання заліків, заборгованостей, захисті лаб, перескладанні декількох іспитів одразу та ще й в один і той самий час в різних навчальних корпусах. Під музику джайву ви будете підстрибувати і крутитися з усієї сили, доки на лобі не виступлять краплини поту, а дихати стане на стільки важко, що ви знесилені впадете до долу. Тож раджу такий метод використовувати лише у крайніх випадках.

Танго – це не просто кроки під музику, це ще й ціла гамма почуттів та переживань. Рахунок ведеться не на раз, два, три, а на slow (повільний крок) та quick (швидкий крок). Під час свого зіркового виступу на іспиті танго має виглядати наступним чином. Slow – ви повільно нахиляєте голову під парту, але на можете ніяк знайти потрібну шпору. Slow – ви нарешті знаходите відповідь на свій білет, але ваш партнер (він же екзаменатор) помічає щось неузгоджене у ваших рухах. Quick – ваша голова різко відхиляється вбік градусів на 90. Quick – ліва рука пихає шпору-рятівницю у потаємне місце. Slow – ви з полегшенням зітхаєте і повертаєтесь у початкове положення. Такий цикл повторюється із додаванням різних елементів. Головне, не втратити ритм у цілому вихорі подій. Приховати свої емоції буде дуже важко, але ми ж і не шукаємо простих шляхів!

Ча-ча-ча належить до одного із запальних латиноамериканських танців. Його характерною рисою є виконання маленьких кроків із постійними випрямляннями колі та з активним рухами стегон. Тому ви не залишитеся без уваги збоку ваших глядачів. Це йде на користь у будь-якому випадку. Під час виконання своєї партії завжди щиро посміхайтеся, фліртуйте з оточуючими, не стримуйте рухів свого тіла. Майстерне дотримання усіх правил жанру принесе повний успіх. Забула про головне: туфлі мають бути тільки на високих підборах, а спідниця вище коліна. Не перестарайтеся з глибокими декольте та оголеннями пупка, щоб кокетливе фліртування не перейшло у вульгарну поведінку.

Самба ідеально підійде у тому випадку, коли ви нібито і знаєте про що йде мова на іспиті, але якось не впевнено. Тому доводиться крокувати вперед, але постійно переносити вагу свого тіла на ногу, що залишилася позаду. От і виходить впевнене та чудне просування вперед до перемоги. Тут багато чого залежить від самого викладача, адже саме він буде вас вести, наштовхувати на вірні відповіді, обминати небезпечні місця провалу ваших знань, підказувати перші букви необхідних термінів. Ваша роль заклечається у повному узгодженню своїх рухів із рухами партнера, ви повинні підігрувати і не дозволяти йому зайти за обмежувальну риску. Адже, чим далі в ліс, тим більше дров, а значить і більше пробілів у ваших надійних знаннях.

Віденський вальс. Як приємно милуватися парами, які з легкістю кружляють під музику фігурного вальсу. Здається, що на них не діє ніяка сила гравітації та відцентрове відштовхування. Вони просто ковзають по паркету та неймовірно дивовижно рухаються. Щоб добитися такої майстерності треба буде довго тренуватися з підручниками та конспектами, детально ознайомитися з їх змістом та до глибини проникнутись вивченням екзаменаційного матеріалу. Тоді жоден білет, а точніше жодне танцювальне па, не буде складним. Ви отримаєте превелике задоволення від виконання своєї партії, а ваші партнери та глядачі залишаться у захваті. Головна винагорода – найвищий бал журі у синій заліковці.

Якби там не було, що б ви не обрали, треба бути найкращим у своєму мистецтві. Естетична насолода потребує тисячі годин сумлінної праці. Та навіть і після виснажливої роботи над самим собою не все виходить з першого разу, бо претендентів на головний приз може виявитися занадто багато. Крім цього, в житті, як і на паркеті, повсюди розсипані крихти парафіну. Вони допомагають з легкістю ковзати, але ти ніколи не знаєш, де і коли доведеться упасти.



Автор: Анонім
Оціни статтю:
-3-2-10+1+2+3
Рейтинг: 760
Переглядів: 1167
Дата: 09.12.2009

Коментарі:
Перейти Перейти