Емблема кафедри ФХОТМ.Перехід на головну сторінку
Кафедра фізико-хімічних основ технології металів
КПІ ім. Ігоря Сікорського
Новини Гостьова книга Форум Чат Дошка пошани Корисні посилання Адреса


Враження студентів кафедри ФХОТМ від молодіжної науково-технічної конференції «Участь наукової й студентської молоді в рішенні актуальних проблем розвитку феросплавної галузі»


Нам, студентам другого курсу кафедри ФХОТМ, випала чудова нагода відвідати Нікопольський завод феросплавів, побувати на молодіжній науково-технічній конференції у Дніпропетровську.


Фото

Багато приємних і теплих вражень у нас залишилось після екскурсії по заводу , а також дуже порадував своєю гостинністю його персонал. Хочемо дати належне і робітничому персоналу заводу, який забезпечує і контролює увесь металургійний процес "від і до". Після поїздки до НЗФ , ми вирушили на конференцію до Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара , де нас теж тепло зустріли і дали можливість познайомитись з новими компетентними людьми в сфері металургії . Від доповідачів ми почули багато цікавих і доступних варіантів вирішення проблем, які зараз є актуальними в галузі металургії, дають поштовх молодим спеціалістам працювати.

Фото

Фото

Враження одного з учасників конференції, Пальохи Романа, який їхав з нами: «Від поїздки в мене залишились тільки позитивні враження. На заводі нам провели чудову екскурсію, тепер я знаю де, та як, я буду працювати в майбутньому. Також ми спостерігали за процесами правління та повсякденною роботою робітників. Під час конференції я дізнався багато нового про феросплави, а також про новітні технології у металургійній промисловості. Я буду дуже щасливий, якщо я поїду знову!»

Фото

Фото

Ми повернулися не з пустими руками, студентка Юлія Орлова зайняла перше місце серед студентів, а аспірант Дмитро Казарін зайняв друге місце серед аспірантів, також нашій кафедрі вручили подяку.

Фото

Фото

Ми дуже раді та вдячні, що відвідали завод, побували на конференції у Дніпропетровську, дізналися багато нового та цікавого для себе, побачили на власні очі з чим будемо працювати у майбутньому. Щиро вдячні за теплий прийом в Нікопольському санаторії, та чудову екскурсію на заводі.

Студенти гр. ФС-21: Вадим Вичкін, Карина Карастаматі, Ірина Піскова


Екскурсия по Никопольському заводу феросплавів (НЗФ) почалася з цеху прийому шихтових матеріалів (вагоноопрокид) де відбувається розвантаження залзнодорожних вагонів і далі продовжувалась за шлахом виробництва феросплавів. Наступним був агло-корпус де відбувається спікання руди з відновлювачем (коксом). В порівнянні з подібним цехом на заводі ім. Іллічя агло-корпус відзначється чистотою та не запиленістю, навіть вікна чисті та через них потрапляє світло. Після агло-корпусу ми відвідали перший цех виробництва феросплавів в якому розташовані печі і побачили сам процес отримання феросплаву.

Екскурсія відзначалася тим, що не було обмежень на фото- та відеозйомку і можна було розтягуватись по цеху, звісно в розумних межах, щоб всі могли роздивитися те, що їх зацікавило.

На наступний день після екскурсії по НЗФ відбулася конференція присвячена феросплавному виробництву. В холі були представлені стенди Запорізького феросплавного виробництва на якому можна було побачити зразки його продукції та стенд бібліотеки ДМетАУ. На конференції свої роботи представляли, як студенти та аспіранти ВУЗів так і працівники феросплавних підприємств, які в своїх доповідях показували які зміни відбуваються на підприємствах та які технології впроваджуються.

Студент гр. ФС-31м: Максим Шевченко



Автор: Студенти кафедри ФХОТМ
Оціни статтю:
-3-2-10+1+2+3
Рейтинг: 769
Переглядів: 945
Дата: 03.04.2014

Коментарі:
Перейти Перейти