Емблема кафедри ФХОТМ.Перехід на головну сторінку
Кафедра фізико-хімічних основ технології металів
КПІ ім. Ігоря Сікорського
Новини Гостьова книга Форум Чат Дошка пошани Корисні посилання Адреса


Найкращі дівчата у "нежіночій" справі

Студенти інженерно-фізичного факультету завжди відрізняються своїми здобутками у навчанні, спорті та громадському житті університету. Вони здобувають призові місця на олімпіадах, конкурсах, різноманітних змаганнях. На факультеті навчається велика кількість іменних стипендіатів. Зокрема, більшість із них з кафедри«Фізико-хімічні основи технології металів».

І от у новому навчальному році стало відомим коло найкращих. Що є дуже цікавим, більшість цих активістів, відмінників, науковців, спортсменів та просто дуже гарних студентів - дівчата. Здавалося б, металургія - зовсім не жіноча професія. Дівчина, що вивчає метали завжди викликає здивування і водночас захоплення. Ось зараз ми і дізнаємося, що такого незвичайного у дівчатах - іменних стипендіатках кафедри «Фізико-хімічні основи технології металів».

Танюша Теплицька Теплицька Тетяна зараз навчається вже на 6-му курсі і саме готує наукову магістерську дисертацію. ЇЇ вступ до ІФФ був добре обдуманим та вивіреним кроком. Дівчина досить багато чула про КПІ з різних джерел, зокрема від знайомих, які тут навчаються, і зробила висновок, що це один із передових університетів, в якому можна отримати високоякісну технічну освіту.

Тетяна вважає, що за металургією наше майбутнє, тому і обрала інженерно-фізичний факультет. А поспілкувавшись із чудовим завідувачем кафедри «Фізико-хімічні основи технології металів» Дмитром Федоровичем Чернегою, зробила свій вибір. І, до речі, ще жодного разу не пошкодувала.

Зараз готується до друку у збірнику наукових робіт «Спеціальна металургія: вчора, сьогодні, завтра» її наукова стаття під назвою «Сірка в сталях та деякі можливі методи її видалення», написана під керівництвом Михаленкова Костянтина Вікторовича.

Дівчина дуже любить читати, особливо художню літературу, вишиває хрестиком та доглядає за власним декоративним кроликом. Бажання Тетяни – працювати за фахом, тому вона прикладає для цього всі свої зусилля.

Вже майже випускниця побажала своїм молодшим товаришам великого терпіння, адже в серйозній науці без цього ніяк не можна.

Юлечка Баранова Юлія Баранова також останній рік насолоджується студентським життям у КПІ, хоча колись їй це здавалося просто нереальним. Тому на вступних іспитах вона віднесла атестат у перший же кабінет, де не було черги. Кафедру взагалі не обирала. Але не дивлячись на цей збіг обставин, вона надзвичайно щаслива, що все склалось саме так. Зараз навіть не може уявити свого життя без рідного дев’ятого корпусу, улюблених викладачів, найкращих одногрупників, сусідів по кімнаті в гуртожитку. Її наукові здобутки складають дві наукові статті, що стосуються теми позапічної обробки металу плазмовими джерелами енергії та участь у Всеукраїнській олімпіаді з металургії. Громадська діяльність займає найбільшу частину життя Юлії. Вона була редактором факультетської газети «Студпульс», писала статті для сайту Профкому, газети «Профік» та «Київський Політехнік». Останній рік дівчина надзвичайно захопилась організацією культурно-розважальних заходів на факультеті, разом із іншими активістами організовувала фотовиставку, квест для першокурсників, літературний вечір, святкування Дня факультету, конкурс «Королева ІФФ» тощо. Хоч вільного часу практично немає, Юлія в захваті від свого життя: їй подобається справа, якою вона займається, імпонують люди, з якими вона спілкується. Якщо ж у проміжках трудової діяльності випадає пауза, дівчина із задоволенням читає книги, зустрічається із друзями, їздить до батьків.

Якщо в нашій країні складуться сприятливі обставини і у Юлії дійсно буде можливість працювати за фахом або, принаймні, у цій сфері, то вона із задоволенням використаю цей шанс.

Активістка кафедри ФХОТМ побажала всім, щоб вони завжди займали активну життєву позицію: «Байдуже, які саме пріоритети по життю Ви для себе визначили. Головне, все, що Ви робите, треба робити із любов’ю, вкладати всю душу. Тільки тоді, Ви зможете себе реалізувати у житті та досягти неабияких успіхів.»

Наталка Клименко Клименко Наталія – наймолодша стипендіатка. Для Наталії металургія - це вже справа сімейна. На кафедрі ФХОТМ навчалася її старша сестра, тому вступ Наталії саме на цю кафедру можна вважати достатньо обґрунтованим. Дівчина закінчила школу із золотою медаллю та поїхала «підкоряти» столицю своїми знаннями. Відмінниця навчання поки не має вагомих вкладів у науку, але регулярно відвідує наукові конференції кафедри, факультету та інституту та поповнює свій багаж знань. Світ науки ще про неї почує. Дівчина пише статті, які декілька раз були надрукована у «Київському Політехніку». Наталія завжди намагається розписати свій день, щоб встигнути все заплановане та дізнатися максимальну кількість нового. Не уявляє своє життя без музики, книг та прогулянок. Дівчина вважає, що ще дуже важко думати про майбутнє. Але вона обіцяє застосувати набуті знання саме у металургії, щоб перевести її на новий світовий рівень. Своїм колегам вона побажала наполегливості у цьому цікавому та вируючому світі палаючого металу.

Ось такі вони - наші «залізні» леді. Кажуть, що краса врятує світ, але ми з впевненістю можемо сказати, що краса врятує металургію нашої неньки - України!



Автор: Бойко Вікторія (ФС-52)
Оціни статтю:
-3-2-10+1+2+3
Рейтинг: 824
Переглядів: 1004
Дата: 29.11.2009

Коментарі:
Перейти Перейти